Suzanne de la Fonteijne

Mijn missie is dat iedereen (pijn)vrij kan leven. In workshops of privétraject help ik je met spanning in je lijf te onderzoeken en los te laten. Ik geef inzicht en oefeningen om je fysieke houding te verbeteren. Daarnaast besteden we aandacht aan het oplossen van mentale en emotionele spanningspatronen, zodat lichaam én geest lichter door het leven kunnen en je ontspanning kan voelen in élk aspect van je (werkende) leven. Dit is een proces dat confronterend kan zijn, maar daardoor ook echt tot de kern kan gaan en een structurele verbetering zal opleveren.

Wat is jouw visie op gezondheid?

De verbinding tussen lichaam en geest voelbaar maken is mijn grote passie. Ik merk op we als moderne mens gericht zijn op doelgericht werken en resultaten behalen. We vergeten ondertussen goed te zorgen voor dat unieke lijf dat ons dag in dag uit van A naar B brengt. Wanneer we de weg terugvinden naar ons lijf en ons gevoel, kunnen we gaan leven vanuit ontspanning en balans en kunnen we ons leven vormgeven zoals we dat graag zouden zien, zonder enige belemmeringen. Het begrijpen, oplossen en voorkomen van rugklachten via de Critical Alignment Methode van Gert van Leeuwen is dé ingang die veel resultaten boekt.

Hoe krijg je deze inzichten voor elkaar in de workshop?

Ik creëer in mijn workshops en individuele trajecten een open, veilige ruimte waarin jouw verhaal en jouw ‘zijn’ centraal staat. Ik breng je terug naar het ervaren van het lichaam op een vriendelijke manier en help om de balans te herstellen tussen lichaam en geest. Mijn beeldende manier van spreken neemt je mee op een reis, waarin je het zelfonderzoek aan durft te gaan vanuit het voelen in plaatst van het denken. Ik stop niet bij het bovenste laagje, maar ga graag de diepte in. Zo wordt je je bewust van fysieke spanningspatronen en ziet hoe deze in relatie staan tot mentale spanningspatronen. Vanuit de Critical Alignment Methode geef ik handvatten voor een gezonde, uitgelijnde houding die vervolgens de basis vormt voor een gezonde uitgebalanceerde mindset. Ik heb al meer dan 10 jaar ervaring met Critical Alignment. 

Wat is Critical Alignment?

De methode is uniek: Critical Alignment is erop gericht de bewegingsspieren te ontspannen en het lichaam zó uit te lijnen dat de houdingsspieren weer geactiveerd worden. Chronische spanningen kunnen wegvallen en het lichaam voelt lichter en beweeglijker aan. Met behulp van tools maken we fysieke spanning voelbaar en word je geconfronteerd met jouw (bewegings)patronen. We bewegen met zachte blik en ademhaling naar deze spanning toe om deze tot in de kern op te lossen. Daarnaast leren we een nieuwe coördinatie en bouwen we kracht op om deze nieuwe patronen te ondersteunen.

Het zelfonderzoek en de eigen ervaring staan centraal in de methode en ik zie het als een groot cadeau dat ik dit proces mag begeleiden als docent. Ik geef nu bijna 4 jaar les, en kan niet wachten om in 2020 nog meer mensen te laten ervaren hoe fijn het is om je lijf soepel en sterk te maken vanuit de yogaprincipes van Critical Alignment.