Het Van Gedoe naar Geduld Programma

Ken je dit…

Dat je je op maandagmorgen plechtig voorneemt om lekker, hard, maar vooral ontspannen te werken. Je laat je niet gek maken.

En dat je dan, nog voor maandagmiddag 3 uur al helemaal dol bent van alle vragen, telefoontjes, afspraken die uitlopen? En hebben je collega’s ook net een wat korter lontje rond half 5?

Ken je het… dat jij (of je collega’s) de lunch stiekem overslaan, met een tosti ham/kaas achter de pc, driftig zitten te tikken aan dat stuk of die collega terugmailen (met net een uitroepteken te veel). Hoe kan het dan we allemaal het gevoel hebben dat we te weinig tijd hebben?

We willen allemaal mooie dingen presteren, klanten en collega’s blij maken en ‘s avonds nog energie hebben voor de kinderen of de hobby’s. En toch lukt dat vaak niet.

Herkenbaar? Ik help je graag.

In een commerciële omgeving waarin jij werkt ligt de vraag van de klant hoog, er is vaak hectiek en dat kan zomaar veel stress opleveren.

Je bent daar absoluut niet alleen in, het is nogal menselijk om graag tegemoet te komen aan de vragen van de omgeving en ‘s avonds voel jij of je collega zich moe en leeg. 35% van het ziekteverzuim komt door werkstress.

Als jij jezelf vindt tegenvallen: don’t be to hard on yourself.

Daarom wil jij dit op jouw afdeling of in je bedrijf grote prioriteit maken, want je ziet vaak genoeg dat het misgaat.

Hier is waar het Van Gedoe naar Geduld Programma je helpt. Want het kan echt anders.

Wat is het van Gedoe naar Geduld Programma?

Het Van Gedoe naar Geduld-programma bestaat uit vijf sessies van een uur waarin stress, omgaan met stress centraal staat.

We gaan op weg naar geduld. Met onszelf. En met hoe de dingen lopen. Bewustwording is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de sessies, we staan stil verwachtingen over en weer en met name hoe je deze beter kan managen. Wanneer zeg je nee of juist ja? Hoe denk je over jezelf en over hoe je moet presteren?

Het is fascinerend hoe onze gedachten de werkelijkheid kleuren en we gaan aan de slag met hoe dit werkt en hoe dit beter voor jou kan werken. We worden ons bewust van hoe we denken. En we worden ons bewust van ons lijf. Ken je het dat je soms al weken hoofdpijn hebt, maar hier feestelijk aan voorbij gaat en toch steeds door blijft werken?

Het zijn niet de dingen zelf die ons van streek brengen, maar onze gedachten erover.

We werken in de sessies praktisch en zorgen dat na de eerste sessie iedereen al concreet handvatten heeft om meteen meer ontspannen zijn. We doen elke sessie vanuit de stoel yoga-oefeningen zodat de stress uit je lijf gaat en je je snel ontspannen voelt.

Je ontdekt dat ontspannen worden, tijdens een drukke dag niet veel tijd hoeft te kosten, je hoeft niet perse een uur te wandelen. (kan in drie minuten al!)

Gedurende de vijf weken groeit door oefening en gesprek het bewustzijn. Steeds sneller leer je daardoor herkennen wanneer je in stress bent en hoe je er uit komt.

Dit gaan we doen:

Sessie 1: In controle out of controle: hoe je de controle terug pakt.

Sessie 2: Hoe je je intuïtie meer gebruikt en waarom.

Sessie 3: Waarom luisteren naar je lijf je een promotie oplevert.

Sessie 4: Waarom ademhalen altijd een goed idee is. (niet wat je denkt)

Sessie 5: Vijf gouden tips voor gezond eten om zodat je minder piekert / tobt.  

Na deze vijf sessies weten mensen:

  • hoe je stress sneller herkent
  • hoe je bewust met je voeding omgaat zodat je ook daar minder snel stress ervaart
  • hoe je op een simpele manier snel weer ontspanning ook in je lijf krijgt (en hoe je dit altijd weer kan toepassen)

In mijn visie is het superbelangrijk dat we luisteren naar ons lichaam en dat we bewust worden van onze gedachten. Ik geloof in de eenheid tussen lichaam en geest. Ik denk, handel en inspireer mensen vanuit de yoga filosofie.

Ik heb de afgelopen jaren gewerkt met teams uit de zorgverzekering, arbodiensten, hogescholen, servicedesk afdelingen.

Na een drukke ochtend kwam ik erg tot rust en in het moment. Heel fijn! Een moment van rust en bezinning, waarna ik weer vol enthousiasme en met een gestretcht lichaam, weer aan de slag ging. Naast verrijking als persoon, en verrijking van je personeel, zou het een mooi signaal kunnen zijn van goed werkgeverschap. Het is tegenwoordig een must om op gezette tijden je rust te nemen in de drukte van alle dag, werk en je rol in de samenleving. Enthousiast en in voor een vervolg!

Investering

De investering voor het Van Gedoe naar Geduld Programma is: 

Live op locatie 2397,-  excl. btw.
We werken in een vergaderruimte met 12 zitplekken, met presenteer mogelijkheden

Online Live Programma 1687,- excl. btw. tot 20 deelnemers
Via Teams, Zoom of andere applicaties.

 

Erkenning

Deze workshop is erkend door het Keurmerk Beroepsscholing (SKB).

 

Interesse?

Om kennis te maken met mijn manier van werken bied ik je een demo sessies van 45 minuten aan voor €130 excl. btw.

Ja jij wilt in contact komen om kennis te maken en te bespreken wanneer jij dit voor je afdeling wilt inplannen.

Heb je andere wensen, tijden, budgetten, dan denk ik ook graag met u mee voor een passende oplossing!