Geen categorie

Waar komen je gedachten vandaan?

Soms zweef je van alle positiviteit en kun je alleen maar denken aan roze olifantjes springend op dons zachte wolkjes. En op een ander moment kan geen bonbonnetje je blij meer maken.

Waar komen toch al je gedachten vandaan? Wie zit achter je gedachten? Zijn ze allemaal waar? Ben jij je gedachten? Dat zijn wel de vragen die mij lang bezig hebben gehouden, totdat ik achter kwam hoe het werkt. (Ik geloof in ieder geval dat het zo werkt, of het voor jou ook zo is, mag je voor jezelf ervaren).

Zoals ik zie (en ook de yogafilosofie), is dat je brein een ontvanger is van radiogolven. Afhankelijk of je naar SkyRadio, 538 of liever BNR luistert zal je verschillende liedjes horen. Zo is het dus ook met je brein. Deze ontvangt namelijk golven vanuit je ego, die graag overal een stempel op drukt hoe het zou moeten zijn voor een beter aanzien. Of je intellect die alle voor- en nadelen van bepaalde situatie graag wil afwegen. Of misschien wel vanuit je mind, die spreekt vanuit ervaring. Mooie en minder mooie gebeurtenissen beïnvloeden dan je gedachten vanuit angst, om niet weer in hetzelfde valkuil te vallen. En wat dacht je van je zintuigen? Als wilde paarden trekken ze je soms naar links soms naar recht.

Paarden, precies, deze mooie uiteenzetting kun je projecteren in een plaatje van paard en wagen. Zie hier, je hebt 5 paarden, oftewel zintuigen, die het mooie rijtuig, je lichaam, voort bewegen. Beheerst door wagenmenner, intellect, die teugels vasthoud, je ego en je mind. Dit zijn dus alle instrumenten die je tot jouw beschikking hebt. Instrumenten! Je hoort mij goed, al deze instrumenten ben JIJ niet. Maar wie ben jij dan wel?

Jij bent dat vuurtje, het stemmetje van binnen, ook wel intuïtie, de ziel of sprankje goddelijke energie. Hoe je het ook wilt noemen, datgene wat het leven in deze mechanisme blaast en zorgt voor het leven. Dus het aandrijvende kracht van je paard en wagen.

Je snapt nu wel dat als alle zenders door elkaar gaan zenden, dat er chaos en verwarring ontstaat, maar ook vertwijfeling en angst. Lekker dan, al die gedachten. Tja zo werkt een mens nou eenmaal. Aan jou als weldenkend mens om iets mee te doen en alle zenders even stil te leggen. Want daar in stilte, achter al deze gedachten vind je de stem van je ware zelf.

Leave a Reply